Nieuws

Nieuwsbrief 17 februari 2024

Zwembadcursus

Nog 2 keer zwembadcursus en dan gaan we ons voorbereiden op het voorjaar. Intussen gaat ook het programma in de Meerton door. 

 

Oproep Tochtjes organiseren

Zou je graag een keer een tocht willen organiseren? Geef dat gerust aan door een mailtje te sturen naar esthervanderhoorn@gmail.com. Ook ideeën voor tochtjes zijn van harte welkom!

 

Er komt weer een gezellige en interesaante avond op woensdag 6 maart: in de knoop met Albert

Een knopenles, gericht op praktische toepassing bij het kajakken. Ben je erbij? Laat het even weten aan willeke.kajak27@gmail.com.

 

Reanimatiecursus bij Onder de Wadden

Wil jij je reanimatie vaardigheden bijhouden of ze leren? Op 3 en 17 april komt een gediplomeerd instructeur. Er is plaats voor 6 personen op 3 en 6 personen op 17 april. Geef je op bij Martin Mol: voorzitter@onderdewadden.nl

 

Contributie 2024

Heb jij je contributie voor 2024 al betaald? Voor de prijzen zie onze website. 

En als je dan toch met de administratie bezig bent, kijk dan ook even naar de botenloods lijst of die nog klopt? Ligt jouw bootje (of bootjes) nog op de juiste plek? Wijzigingen graag doorgeven via de website.

 

Nieuwsbrief 19 januari 2024

De zwembadcursus is gestart en ook de winteractiviteiten in de Meerton lopen door. Lees maar wat er allemaal aankomt.
 

Zwembadcursus

Kom je ook naar de zwembadcursus om je veiligheids- en rolskills te oefenen? Of om (aankomende) leden te helpen? Op onze website vind je alle informatie. 
 

Woensdag 24 januari: Geschiedenis van het kajakken

Hoe komt het eigenlijk dat wij in die smalle, kleine bootjes varen? Antwoord op deze en andere vragen horen we woensdag van Martin. En er is een bijzondere gast: Meindert Gorter komt vertellen over de skin-on-frame kajaks die hij heeft gebouwd. Zijn eerste kajak bouwde hij 30 jaar geleden. Hij legt uit hoe het bouwproces in elkaar zit en zal het “geraamte van zijn vrouw”, dwz van haar. Nog niet bedoekte kajak meenemen zodat we allemaal kunnen bekijken hoe dit geraamte met deuvels en en henneptouw in elkaar is gezet. Het huis maakt Meindert van linnen. Een duurzame bouwwijze! Meindert zal tekeningen en foto’s laten zien van het bouwproces.

Skin on Frame kajak demo

 

ElfstedenKAJAKtoertocht non-stop op vrijdag 6 en zaterdag 7 september heeft jouw hulp nodig. Meld je aan als vrijwilliger!

De tocht der tochten komt er weer aan! Voor de 17e keer gaan we in 2024 de Elfstedentocht non-stop organiseren. Een zware tocht, 210 km lang, die gevaren wordt binnen 36 uur. 

Hulp Gezocht: De organisatie van de tocht valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Voor controleposten, ondersteuning en liefst ook nog een volgteam. Wij zoeken mensen voor de verschillende ondersteunende posten. Lijkt het je leuk geef je dan op via nonstop11steden@onderdewadden.nl 
Voor meer info: nonstop11steden@onderdewadden.nl of Gerard Thijssen (06-28273950) 

Reanimatiecursus bij Onder de Wadden

Wil jij je reanimatie vaardigheden bijhouden of ze leren? Op 3 en 17 april komt een gediplomeerd instructeur. Er is plaats voor 6 personen op 3 en 6 personen op 17 april. Geef je op bij Martin Mol: voorzitter@onderdewadden.nl

 

Nieuwbrief 22 december 2023

Als het goed is heeft iedereen inmiddels ons Baken ontvangen. We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt. Heb je verbetersuggesties of vragen? Mail die gerust aan baken@onderdewadden.nl

Zwembadcursus 2024
Kom je ook naar de zwembadcursus om je veiligheids- en rolskills te oefenen? Of om (aankomende) leden te helpen? Op onze website vind je alle informatie.

Zondag 31 december: Oliebollentocht nog 2 plaatsen vrij
De Oliebollentocht is een korte tocht op Oudejaarsdag voor kanovaarders die gewend zijn om in koude omstandigheden te varen en goed in hun boot zitten. De startlocatie is dit jaar in Koudum. We starten om 10.30 voor een rondje van ongeveer 13 km afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij terugkomst kunnen we even lekker opwarmen met een slok glühwein of chocomel alvorens we huiswaarts keren om het oude jaar uit te luiden. Tochtleider is Esther van der Hoorn. Opgeven via mail: e.hoorn@upcmail.nl tot uiterlijk 26 december.

Friesland Gigant 2024

In de komende maanden zal met de organisatie van de Friesland Gigant 2024 een begin gemaakt worden. Holger, Hans, Gerda, Jaap en Tjeerd aan daarmee aan de slag. De planning is al wel bekend: maandag 1 juli 2024 om 9:00 uur is de start bij de Meerton in Franeker en zaterdag 6 juli tussen 14:00 en 16:00 uur hopen we daar dan weer aan te komen.

ElfstedenKAJAKtoertocht non-stop op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2024
Yes! De TOCHT DER TOCHTEN komt er weer aan! Voor de 17e keer gaan we in 2024 de Elfstedentocht organiseren. Een zware tocht, 210km lang, die non-stop gevaren wordt binnen 36 uur. De start is vrijdag 6 september om 9.00 uur en zaterdag 7 september voor 21.00 uur moeten de deelnemers de finish weer zijn gepasseerd. Zowel de start als de finish is in Franeker. Meer informatie en het aanmeldformulier voor deze unieke tocht vind je op onze website.
Binnenkort zal een flyer voor de aankondiging van deze ElfstedenKAJAKtoertocht non-stop 2024 in de lucht komen. Uiteraard willen we iedereen vragen deze binnen jullie kajak netwerk te delen om zoveel mogelijk aanmeldingen te krijgen.
Inschrijven: kan tot 15 juni 2024.
Hulp Gezocht: De organisatie van de tocht valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Voor controleposten, ondersteuning en liefst ook nog een volgteam. Wij zoeken mensen voor de verschillende ondersteunende posten. Lijkt het je leuk geef je dan op via nonstop11steden@onderdewadden.nl
Voor meer info: nonstop11steden@onderdewadden.nl of Gerard Thijssen (06-28273950)

Van het bestuur
De algemene ledenvergadering zal gehouden worden op vrijdag 5 april 2024 om 20.00 uur in de Meerton. Verder zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen aansluiten bij het schoonmaakrooster van de Meerton. Graag aangeven bij Nico: n.epema@gmail.com.

Het bestuur wenst iedereen alvast hele fijne feestdagen en nodigt je van harte uit voor de nieuwjaarsborrel op zaterdag 6 januari om 15.00 uur in de Meerton.

Zwembadcursus 2024

Het is vanaf nu weer mogelijk om je op te geven voor de zwembadcursus 2024. De data zijn: 6, 13, 20, 27 januari en 3, 10, 17 en 24 februari 2024 tussen 16:00 en 19:00 uur Meer info te vinden onder activiteiten zwembadcursus

Info avond risicobeheersing

Op 23 november heeft Pascal van onze kanoclub een presentatie gegeven over de risico's die er rondom kanoën kunnen meespelen.  Pascal werkt als risicobeheerser bij het ziekenhuis en heeft een vertaling gemaakt van de algemene theorie naar een praktische samenvatting voor onze sport. Zijn kennis en inzichten zijn op een leuke interactieve manier met ons gedeeld.

Kortom houd de agenda (vaarkalender) in de gaten voor meer leuke en interessante avonden.

 

Via de linkjes hieronder kan je zijn presentatie en een soort van spiekbriefje bekijken.

Link naar de Presentatie

Link naar het bijbehorende spiekbriefje

 

Zwembadcursus 2024

Indien mogelijk wordt er Ieder jaar een zwembadcursus georganiseerd, de aankondiging volgt in deze blog

Recente reacties

Archieven

Categorieën

Copyright Kano vereniging "Onder de Wadden" © All Rights Reserved