Kano vereniging

"Onder de Wadden"

De naam "Onder de Wadden" is bedacht naar aanleiding van de geografische ligging van de stad Franeker ten opzichte van de Waddenzee.

De kanovereniging is op 24 augustus 1979 opgericht en is aangesloten bij Toeristische Kano Bond Nederland. Een ieder die lid wordt van k.v. "Onder de Wadden", wordt ook als lid van TKBN aangemeld.

Vanaf 12 jaar kun je jeugdlid worden, als je jonger bent alleen onder begeleiding van een ouder/begeleider.

Vanaf begin april tot en met september zijn we op het buitenwater actief, 's winters is er een zwembadcursus om de technieken aan te leren of bij te schaven.

Wil je een keer meevaren? Dat kan altijd! Elke woensdag avond vanaf eind maart kun je gewoon langskomen. Als je zorgt dat je er rond 18:45 bent, is er altijd wel iemand aanwezig.

Wil je meer informatie dan kan je ook het contact formulier invullen en verzenden.

09
Divider 3

Verenigingsblad

"Het Baken"

jun 2019

"Het Baken" is het clubblad van kanovereniging onder de wadden. Het blad verschijnt vier keer per jaar en bevat tochtverslagen, informatie van het bestuur, foto's en wetenswaardigheden over de club.

De redactie, momenteel bestaande uit 2 personen (Jettie Andringa en Jos Meinen), maken er elke keer weer een mooi blad van met zowel nuttige als leuke informatie.

We zoeken altijd mensen die iets beleefd hebben en dat op willen schrijven, wat (leuks) te melden hebben of andere informatie met alle leden willen delen. Mail je materiaal dan naar de redactie van het "Het Baken".

Divider 3

Zee varen

Kanovereniging Onder de Wadden is van oorsprong een vereniging die gericht is op het zeekajakvaren. De leden van het eerste uur hebben de vereniging opgericht om samen op zee te kajakken en  hun technieken te verbeteren. Dat is nog steeds zo. Tot op de dag van vandaag heeft de vereniging een fanatieke groep zeevaarders op verschillende niveaus. Dit maakt het zeevaren toegankelijk voor  kajakkers die de overstap willen maken van het binnenwater naar de Waddenzee of het IJsselmeer. Een beginnend zeevaarder is wat dat betreft geen beginnend kajakker!!

Binnen de vereniging worden verschillende tochten op zee gevaren. Variërend van een oversteek van Holwerd naar Ameland, een weekend naar Vlieland of Terschelling of een korte dagtocht vanaf de vaste wal of op het IJsselmeer. De tochten verschillen in niveau en bieden voor zowel de beginnende als gevorderde kajakker genoeg mogelijkheden om technieken te verbeteren dan wel onderhouden.

11
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met een aantal tochtleiders, twee zeeinstructeurs en een hoofd zeeinstructeur kan Onder de wadden zelfstandig de nodige kennis bieden over het getij, het weer, tochtplanning en andere technieken die komen kijken als je op zee gaat kajakken. Ook de omgang met natuur en het wad zijn onderwerpen waar Onder de Wadden actief mee bezig is.

Wil je meer weten over het kajakken op zee. Ben je een beginnende of gevorderde zeekajakker, dan kun je contact opnemen met een van de instructeurs. Wij zien je dan graag terug bij een van onze tochten of bij onze trainingen.

We houden altijd rekening met de erecode voor wadliefhebbers ,deze kun je inzien via onderstaande link:

"Erecode voor Wadvaarders"

Divider 3

Informatie voor leden.

Op het leden gedeelte vind je alle informatie die voor alleen voor leden bestemt is: de ledenlijst, foto's van de leden, informatie over de jaarvergadering enz

Deze informatie is om privacy redenen beveiligd, je kunt hier dus alleen in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als je deze niet (meer) hebt, mail dan de webmaster voor de benodigde gegevens.

Divider 3