Zwembad cursus nieuwsbrief

januari 2021

Of de zwembad cursus 2021 doorgaat is nu in verband met de corona crisis nog een grote vraag.

Voorwaarde is echter dat de anderhalve meter als richtlijn in de strijd tegen het corona-virus, niet meer van toepassing is. Zodat we weer gewoon individuele instructie kunnen geven.

Met meer nieuwe leden is het van groot belang dat we als voorbereiding op het nieuwe seizoen weten hoe we veilig en goed kunnen varen met de aangeleerde technieken in het zwembad. Hoe in te stappen zonder meteen om te slaan. Dat we weten hoe we ons zelf en elkaar kunnen helpen wanneer er toch iemand in het water is beland enz. enz.

Daarnaast zijn we met Marja Visser van Bloemketerp in gesprek om later dan 16 januari in 2021 met de cursus te kunnen starten wanneer de richtlijn rond het corona virus ons meer ruimte biedt.

We blijven positief denken maar proberen ook realistisch te zijn. Voor andere activiteiten denken we aan digitale initiatieven. Niets kan echter de echte natte oefeningen vervangen en rond deze tijd doen we dat bij voorkeur in het zwembadwater.

De oproep om je aan te melden voor de zwembadcursus in het nieuwe jaar, zoals die gewoonlijk rond deze tijd speelt, laten we nu dus nog even achterwege. Zodra het kan komen we met meer nieuws.

Namens het bestuur van Kanovereniging ODW.

Zwembad cursus

Kleding advies tijdens de zwembad cursus:

Het is sterk aan te bevelen om een neopreen long John met surf schoenen te dragen tijdens de cursus. Verder is het verstandig om gekleed te gaan zoals je vaart, dus met zwemvest. Dit omdat je alle oefeningen ook zou moeten kunnen volbrengen in je normale kajak uitrusting.