Zwembad cursus nieuwsbrief

10 november 2010

Vanaf 16 januari 2021 staat de zwembadcursus weer gepland en we willen graag dat die ook daadwerkelijk doorgaat. Voorwaarde is echter dat de anderhalve meter als richtlijn in de strijd tegen het corona-virus, niet meer van toepassing is. Zodat we weer gewoon individuele instructie kunnen geven.

Met meer nieuwe leden is het van groot belang dat we als voorbereiding op het nieuwe seizoen weten hoe we veilig en goed kunnen varen met de aangeleerde technieken in het zwembad. Hoe in te stappen zonder meteen om te slaan. Dat we weten hoe we ons zelf en elkaar kunnen helpen wanneer er toch iemand in het water is beland enz. enz.

Daarnaast zijn we met Marja Visser van Bloemketerp in gesprek om later dan 16 januari in 2021 met de cursus te kunnen starten wanneer de richtlijn rond het corona virus ons meer ruimte biedt.

We blijven positief denken maar proberen ook realistisch te zijn. Voor andere activiteiten denken we aan digitale initiatieven. Niets kan echter de echte natte oefeningen vervangen en rond deze tijd doen we dat bij voorkeur in het zwembadwater.

De oproep om je aan te melden voor de zwembadcursus in het nieuwe jaar, zoals die gewoonlijk rond deze tijd speelt, laten we nu dus nog even achterwege. Zodra het kan komen we met meer nieuws.

Namens het bestuur van Kanovereniging ODW.

Zwembad cursus

Jaarlijks organiseren wij in de winter periode een zwembad cursus. Het belangrijkste doel van deze cursus is veilig varen, dus redden en gered worden. Hierbij komen ook de verschillende technieken voor het kajakken aan de orde, zoals de lage steun, de hoge steun enz.

Speciaal voor nieuwe leden bieden we een proeflidmaatschap 2021 aan voor € 110,00 euro. Dat betekent 7 maal deelnemen aan de zwembadcursus, de mogelijkheid om o.a. aan de zomertraining en alle andere activiteiten van de vereniging deel te nemen en op de hoogte gehouden worden o.a. middels ons clubblad. (dit is zonder dat u lid wordt van het collectieve lidmaatschap van de TKBN)

Daarbij hoort aan het eind van dat jaar, eind 2021 dus, dat besloten wordt om wel dan niet vervolgens ook definitief lid te worden. De regeling van zo’n kennismakingsjaar is éénmalig.

Gebruik van één van onze nieuwe Nigel Dennis Explorer boten is het eerste jaar € 50.=, gebruik van onze oudere boten is het eerste jaar € 20,=.

De data voor de zwembadcursus in 2021 zijn: 16, 23, 30 januari, 06, 13, 20 en 27 februari.

Beginners het eerste uur van 16:30 tot 17:25, gevorderden van 17:30 tot 18:25 Voorafgaand en na afloop een half uur klaarzetten en opruimen.

Kleding advies tijdens de zwembad cursus:

Het is sterk aan te bevelen om een neopreen long John met surf schoenen te dragen tijdens de cursus. Verder is het verstandig om gekleed te gaan zoals je vaart, dus met zwemvest. Dit omdat je alle oefeningen ook zou moeten kunnen volbrengen in je normale kajak uitrusting.