Zwembadcursus 2020

Jaarlijks organiseren wij in de winter periode een zwembad cursus. Het belangrijkste doel van deze cursus is veilig varen, dus redden en gered worden. Hierbij komen ook de verschillende technieken voor het kajakken aan de orde, zoals de lage steun, de hoge steun enz.

In geval iemand als aankomend lid meedoet aan de volledige zwembadcursus (7x) en daarvoor de verschuldigde €109,00 overmaakt is de actie van de afgelopen jaren en ook het komend jaar, dat diegene een kennismakingsjaar bij onze club krijgt aangeboden en dus aan alle activiteiten als lid kan deelnemen en ook op de hoogte gehouden wordt.

Daarbij hoort aan het eind van dat jaar, eind 2020 dus, dat besloten wordt om wel dan niet vervolgens ook definitief lid te worden. De regeling van zo’n kennismakingsjaar is éénmalig.

Het enige wat verschilt is dat iemand in het kennismakingsjaar geen lid is van het T.K.B.N., omdat we niet weten hoe het verloop zal zijn en of degene gebruik van onze mogelijkheden maakt. (De secretaris geeft de naam dat eerste jaar dus ook niet door!)

Alleen voor stalling in onze loods van een kano dan wel gebruik van een clubboot wordt dat bedrag in het eerste jaar (2020) met 20 euro verhoogd.

De data voor de zwembadcursus in 2020 zijn: 18 januari, 01, 08, 15, 2, 29 februari en 7 maart.

Beginners het eerste uur van 16:30 tot 17:25, gevorderden van 17:30 tot 18:25 Voorafgaand en na afloop een half uur klaarzetten en opruimen.

Als afsluiting van de zwembad cursus is er op 11 maart nog een bijeenkomst in ons club gebouw de "Meerton", waar filmpjes, foto's enz. kunnen worden uitgewisseld en vragen gesteld kunnen worden naar aanleiding van de afgelopen cursus. Aanvang is 20:00 uur, het clubgebouw is vanaf 19:30 open waar de koffie en of thee gereed staat.

Kleding advies tijdens de zwembad cursus:

Het is sterk aan te bevelen om een neopreen long John met surf schoenen te dragen tijdens de cursus. Verder is het verstandig om gekleed te gaan zoals je vaart, dus met zwemvest. Dit omdat je alle oefeningen ook zou moeten kunnen volbrengen in je normale kajak uitrusting.