Deze tocht kan alleen worden georganiseerd als de corona regels opgeheven zijn.
Van wegen de voorbereiding staat de tocht voorlopig op onze kalender en zetten we de inschrijving later open.

K.v. "Onder De Wadden"

Organiseert in 2021 voor De 17e Keer,
"De Tocht Der Tochten"

Divider 3

Op vrijdag 3 en zaterdeag 4 September 2021

Een extreme toertocht van 200 kilometer waarbij men binnen 36 uur langs alle elfsteden van Friesland dient te varen met een eenpersoons zeekajak.

Divider 3

De Tocht.

In een zeekajak stappen en vervolgens langs alle 11-steden van Friesland te varen, zonder overnachting, gewoon vrijdag 09:00 uur vertrekken en voor zaterdag 21:00 uur aankomen. Een zeer zware maar ook zeer bijzondere toertocht langs echte Friese plaatsen en over de prachtige wateren (zonder stroming! (meestal)) van Friesland, hetgeen zeker in de donkere uren een extra dimensie geeft aan deze tocht. Voor het zeventiende jaar organiseert k.v. ”Onder de Wadden” uit Franeker ook in 2021 weer voor de 17e keer de 11-stedentocht nonstop voor zeekajakers.

Divider 3

Hulp Gezocht!!

De organisatie van de tocht valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Voor controleposten , ondersteuning en liefst ook nog een volgteam. Wij zoeken nog mensen voor de verschillende ondersteunende posten. Lijkt het je leuk, geef je dan op bij John. Als je wat meer informatie wilt over wat je kunt betekenen, bel of mail John dan ook even, alle hulp is welkom!

Divider 3

Wij Zoeken Teams En Solovaarders Die Mee Willen Doen!

Een team bestaat uit tenminste 2 ervaren kajakers en tenminste 1 persoon met volgauto. De kajakers varen met volwaardige zeekajaks de tocht en mogen elkaar niet uit het oog verliezen. Een team is in principe selfsupporting en verantwoordelijk voor het team. Vaarders die geen team kunnen formeren kunnen zich aanmelden maar teams gaan voor. De eerste 70 tot kilometers tot Leeuwarden mag men alleen varen en is natuurlijke teamvorming toegestaan. Men mag dus de teamsamenstellingen onderling wisselen en solovaarders kunnen zich aansluiten bij een team mits het team dit accepteert. Na de controlepost Leeuwarden blijven de (nieuwe/gewijzigde) teams bij elkaar en worden kajakers die alleen varen onherroepelijk uitgesloten van verdere deelname.

Divider 3

De Belangrijkste Regels Zijn Simpel.

  1. Iedereen is tenminste 16 jaar met toestemming van de ouders tot 18 jaar, of ouder en gedraagt zich tenminste volwassen.
  2. IEDEREEN WEET WAAR HIJ/ZIJ AAN BEGINT, EN WELKE RISICOS ER ZIJN.

De overige spelregels ontvangt u bij inschrijving. Deze hebben voornamelijk betrekking op de veiligheid.

Divider 3

INFO & INSCHRIJVING

De tocht is gepland op vrijdag 4 september 2020, start 09:00 uur te Franeker, aankomst uiterlijk zaterdag 5 september 2020, 21:00 te Franeker Belangstellenden kunnen contact opnemen met : John Walta

  • Grachtswalplein 31
  • 8861 SH Harlingen
  • Telefoon 06-22996341 of mailen naar John Walta

Inschrijving gebeurt door middel van het inschrijfformulier wat online staat. Maximaal 15 teams kajakers en/of 40 kajakers. Wie het eerst inschrijft en betaalt mag meevaren. Men dient rekening te houden met minimale deelnemerskosten (22,50 per kajaker) voor deze maximale toertocht. Voor het laatste nieuws zie het blog op de site.

Divider 3