Ja, ook ik ben opgelicht. Laat dit dus een leermoment zijn.

In deze tijd van elektronische navigatie op de boot, motor, auto en de fiets wordt er op marktplaats veel aangeboden. Nu wil ik niet beweren dat je op marktplaats direct wordt opgelicht, meestal gaat het gewoon goed en kun je voor een schappelijke prijs aan een goed navigatie middel komen.

Zo deed ik een bod op een Garmin Edge 820 fietscomputer. Dit werd geaccepteerd en omdat het in de nieuwe wijk van Franeker was ging ik hem zelf ophalen. De Garmin zag er prima uit, gebruikt maar goed. De man die hem verkocht leek mij wel vertrouwt, een sportman, deed aan triatlons en wilde zelf de nieuwste versie aanschaffen.

Onder het afdak in het schemerig licht was het beeldscherm prima, het scherm werkte dus ik ben overgegaan tot de aankoop.

De volgende dag mijn nieuwe fietscomputer op de fiets en rijden. Edoch bij daglicht is de rand van het scherm wazig, alsof er condens in het toestel zit. Het lcd schermpje is dus stuk. Zodra de schermverlichting aan gaat is het prima en is het scherm helder. Ook de batterij is binnen twee uur leeg en tot slot gaat het opladen ook niet zo tof, omdat de usb connector niet helemaal meer werkt.

 

scherm garmin edge 820 2

Al met al was ik licht pist off. Maar goed Franeker hoe ver is dat. Ik heb de man opgebeld en het probleem voorgelegd. Daar had hij natuurlijk nooit problemen mee gehad en hij vertelde mij wel erg vaak hoe eerlijk hij was. Nu vinden oplichters dit blijkbaar wel vaker van zichzelf. Al met al ben ik dus mijn geld kwijt, heb geen normaal werkende fietsnavigatie computer en kan tot overmaat van ramp niets aan dit soort oplichting doen.

Wat wel kan is op marktplaats aangeven dat je bent opgelicht door deze adverteerder al is dit wel een schrale troost.

Wat ook kan is de geleerde les delen en dat ga ik nu dus ook doen.

Het is best mogelijk om een goed werkend navigatie middel te kopen via marktplaats, maar ga hem wel zelf ophalen en controleer op de volgende wijze of het apparaat voldoet aan jou eisen.

 

  • Zorg als je het apparaat aanzet dat de achtergrond verlichting uitstaat, zodat je kunt zien of het beeldscherm werkt.
  • Neem een batterij pack mee, zodat je het apparaat aan kunt sluiten op de usb poort en zien of hij normaal oplaat.
  • Nu is het wel zo dat bij oplaadbare apparaten de batterij naar verloop van tijd minder wordt, maar vraag daar goed op door en maak hierover een afspraak als het minder is dan aangegeven door de verkoper.
  • O, ja, bedenk dat je met geld geen vrienden hebt ook al lijken ze nog zo aardig en wonen ze in de buurt.

 

Resumé laat je niet afschrikken, maar kom beslagen ten ijs en ik hoop dat je met dit verhaal je voordeel kan doen.

Addie