Dankzij de populariteit van Stand-Up-Paddleboarding of SUP staat ook het varen met een kano weer meer in de spotlight. En terecht want met de SUP of kano kunt u heel veel kleine wateren bezoeken die met een 'gewoon' schip niet bereikbaar zijn. En tegelijk oefent u de spieren.

Altijd hetzelfde rondje peddelen gaat natuurlijk snel vervelen. Gelukkig is ons land vele routes speciaal voor de kano rijk. En deze routes zijn ook prima met de SUP te doen. Op de ANWB Waterkaarten staan diverse routes voor de kano aangegeven en in de Waterkaarten app en software volgen er dit jaar nog meer. 

Bij uitgeverij Hollandia verschjint binnenkort een nieuwe druk van het mooie boek Kanoparadijs Nederland. De naam zegt het al een beetje. Voor kanovaarders en SUP'ers is Nederland een waar paradijs. In dit boek staan maar liefs 43 verschillende kanoroutes. Duidelijk beschreven en geïllustreerd met kaartjes en schitterende foto's. De routes in het boek zijn te downloaden op de website van de auteurs en kunt u dan gebruiken in een draagbare GPS of een navigatie app op de smartphone.

Het nieuwe Kanoparadijs Nederland is binnenkort verkrijgbaar.