Website sponsoren:

Kano centrum Arjan Bloem Kano Centrum
Arjan Bloem
Specialsit in Uurwerken Arnold van der Duim
Specialist in Uurwerken
Oudega Smallingerland
Tel: 0512-372927
Fotografie Robert van den Berg
Fotografie

Algemeen

De naam "Onder de Wadden" is bedacht naar aanleiding van de geografische ligging van de stad Franeker ten opzichte van de Waddenzee.

De kanovereniging is op 24 augustus 1979 opgericht en is aangesloten bij Toeristische Kano Bond Nederland. Een ieder die lid wordt van k.v. "Onder de Wadden", wordt ook als lid van TKBN aangemeld.

Vanaf 12 jaar kun je jeugdlid worden, als je jonger bent alleen onder begeleiding van een ouder/begeleider.

Vanaf begin april tot en met september zijn we op het buitenwater actief, 's winters is er een zwembadcursus om de technieken aan te leren of bij te schaven.

Wil je een keer meevaren? Dat kan altijd! Elke woensdag avond vanaf eind maart kun je gewoon langskomen. Als je zorgt dat je er rond 18:45 bent, is er altijd wel iemand aanwezig.

Wil je meer informatie dan kan je ook het contact formulier invullen en verzenden.

Terug naar het begin van deze pagina

Privacy beleid Kano Vereniging Onder de Wadden.

O.D.W. verwerkt persoonsgegevens dit je op het aanmeldingsformulier van onze vereniging verstrekt hebt. Wij willen je hierover graag duidelijk en transparant informeren.

Lidmaatschapsregistratie:

• De lidmaatschapsregistratie verloopt via de secretaris van O.D.W. De gegevens worden in de ledenadministratie van de secretaris bewaard.

• De ledenadministratie gegevens worden verstrekt aan de T.K.B.N. Betreft: naam, geboortedatum, adres, telefoon nummer, email. De ledenadministratie gegevens worden verstrekt aan de penningmeester Betreft: naam, geboortedatum, adres, telefoon nummer, email. De ledenadministratie gegevens worden verstrekt aan de webmaster van O.D.W. Betreft: naam, adres, telefoon nummer, email. De gegevens worden in een beveiligde database op de webserver bewaard. De ledenadministratie is voor alle leden inzichtelijk op het beveiligde gedeelte van de www.onderdewadden.nl. E-mail aan alle leden is alleen mogelijk met het bcc protocol, zodat het niet mogelijk is voor de leden om alle e-mail adressen in te zien, dan wel te kopiëren voor gebruik aan derden. Doel van de gegevens op de website is onderlinge communicatie van leden.

• De ledenadministratie gegevens worden verstrekt aan de beheerder van het clubblad. Betreft: naam, adres

Beeldmateriaal:

• O.D.W. houd voor zover mogelijk een pasfoto site van de leden bij en is voor alle leden inzichtelijk op het beveiligde gedeelte van de website.

• O.D.W. leden maken foto’s en video’s van diverse activiteiten ten behoeve van de website als herinnering. Bij nieuwe lidmaatschapsregistratie wordt expliciet toestemming gevraagd voor het maken van beeldmateriaal van het betreffende leden. Toestemming is altijd in te trekken.

Vanaf 25 mei 2018 wordt de Europese wetgeving, Algemene Verordening Gegevensbeheer (A.V.G.), van kracht. Dien ten gevolge moeten we alle leden expliciet toestemming vragen om deze gegevens te mogen gebruiken. Dit geld voor zowel nieuwe als bestaande leden.

U kunt aangeven bij het bestuur van O.D.W. welke gegevens er wel en welke gegevens er niet van u gebruikt mogen worden.

Heeft u geen bezwaar tegen het gebruik van de omschreven gegevens willen we graag dat u dit bericht beantwoord met uw toestemming, datum en ndertekening.

Wilt u uw gegevens gewijzigd hebben, dan willen we graag dat u dit bericht beantwoord met de betreffende wijzigingen en uw toestemming na verwerking van de wijzigen met datum, en ondertekening.

Terug naar het begin van deze pagina

"Het Baken"

"Het Baken" is het clubblad van kanovereniging onder de wadden. Het blad verschijnt 4 keer per jaar en bevat tochtverslagen, informatie van het bestuur, foto's en wetenswaardigheden over de club.

De redactie, momenteel bestaande uit 2 personen (Fiona Carpentier en Jos Meinen) die elke keer proberen om er weer een mooi blad van te maken met zowel nuttige als leuke informatie.

We zoeken altijd mensen die iets beleefd hebben en dat op willen schrijven, wat (leuks) te melden hebben of andere informatie met alle leden willen delen. Mail je stuff naar Fiona of de redactie van het "Het Baken".

Ons clubblad "Het Baken" staat sinds begin 2005 ook online en is voor leden beschikbaar via deze link

Terug naar het begin van deze pagina

Zwembadcursus 2019

Jaarlijks organiseren wij in de winter periode een zwembad cursus. Het belangrijkste doel van deze cursus is veilig varen, dus redden en gered worden. Hierbij komen ook de verschillende technieken voor het kajakken aan de orde, zoals de lage steun, de hoge steun enz.

In geval iemand als aankomend lid meedoet aan de volledige zwembadcursus (7x) en daarvoor de verschuldigde 95 euro overmaakt is de actie van de afgelopen jaren en ook het komend jaar, dat diegene een kennismakingsjaar bij onze club krijgt aangeboden en dus aan alle activiteiten als lid kan deelnemen en ook op de hoogte gehouden wordt.

Daarbij hoort aan het eind van dat jaar, eind 2019 dus, dat besloten wordt om wel dan niet vervolgens ook definitief lid te worden. De regeling van zo’n kennismakingsjaar is éénmalig.

Het enige wat verschilt is dat iemand in het kennismakingsjaar geen lid is van het T.K.B.N., omdat we niet weten hoe het verloop zal zijn en of degene gebruik van onze mogelijkheden maakt. (De secretaris geeft de naam dat eerste jaar dus ook niet door!)

Alleen voor stalling in onze loods van een kano dan wel gebruik van een clubboot wordt dat bedrag in het eerste jaar (2019) met 20 euro verhoogd.

De data voor de zwembadcursus in 2019 zijn: 19, 26 januari en 02, 09, 16, 23 februari en 02 maart.

Beginners het eerste uur van 16:30 tot 17:25, gevorderden van 17:30 tot 18:25 Voorafgaand en na afloop een half uur klaarzetten en opruimen.

Inschrijf formulier zwembad cursus 2019word

Terug naar het begin van deze pagina

Zeevaren

Kanovereniging Onder de Wadden is van oorsprong een vereniging die gericht is op het zeekajakvaren. De leden van het eerste uur hebben de vereniging opgericht om samen op zee te kajakken en  hun technieken te verbeteren. Dat is nog steeds zo. Tot op de dag van vandaag heeft de vereniging een fanatieke groep zeevaarders op verschillende niveaus. Dit maakt het zeevaren toegankelijk voor  kajakkers die de overstap willen maken van het binnenwater naar de Waddenzee of het IJsselmeer. Een beginnend zeevaarder is wat dat betreft geen beginnend kajakker!!

Binnen de vereniging worden verschillende tochten op zee gevaren. Variërend van een oversteek van Holwerd naar Ameland, een weekend naar Vlieland of Terschelling of een korte dagtocht vanaf de vaste wal of op het IJsselmeer. De tochten verschillen in niveau en bieden voor zowel de beginnende als gevorderde kajakker genoeg mogelijkheden om technieken te verbeteren dan wel onderhouden.

Met een aantal tochtleiders, twee zeeinstructeurs en een hoofd zeeinstructeur kan Onder de wadden zelfstandig de nodige kennis bieden over het getij, het weer, tochtplanning en andere technieken die komen kijken als je op zee gaat kajakken. Ook de omgang met natuur en het wad zijn onderwerpen waar Onder de Wadden actief mee bezig is.

Wil je meer weten over het kajakken op zee. Ben je een beginnende of gevorderde zeekajakker, dan kun je contact opnemen met een van de instructeurs. Wij zien je dan graag terug bij een van onze tochten of bij onze trainingen.

We houden altijd rekening met de erecode voor wadliefhebbers ,deze kun je inzien via onderstaande link:

erecode voor wadvaarders

Terug naar het begin van deze pagina

Informatie voor leden.

Hier vind je alle informatie die voor leden bestemt is: de ledenlijst, foto's van de leden, informatie over de jaarvergadering en ook het online baken.

Deze informatie is om privacy redenen beveiligd, je kunt hier dus alleen in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als je deze niet (meer) hebt, mail dan de voor de benodigde gegevens.

LOGIN op het ledengedeelte

Terug naar het begin van deze pagina

Lid worden van Onder De Wadden?

Als je lid wilt worden, vul dan het aanmeldingsformulier in.
Je kunt dit aanmeldingsformulier downloaden en daarna mailen naar info@onderdewadden.nl

word   pdf

De tarieven zijn als volgt:

Lidmaatschap:

Jeugdlid (12 t/m 17jr) € 55,00
18 jaar en ouder €70.00
Gezinslid (zelfde adres) per jaar:
Jeugdlid € 49,50
Volwassen lid € 63,00
Maximaal per gezin € 175,00
Stalling eigen boot (per boot) € 20,00 per jaar
Gebruik clubboot:
1ste jaar € 20,00
2de jaar € 40,00
3de jaar (huren tot maximaal 3 jaar) € 60,00

Terug naar het begin van deze pagina