Website sponsoren:


Kano centrum Arjan BloemKano Centrum
Arjan Bloem

Specialsit in Uurwerken Arnold van der Duim
Specialist in Uurwerken

Laatste Reacties

Zeekajak.NL in 2019

In de winter hebben we twee leuke weekenden op onze kalender staan. We huren dan een huisje. Overdag varen in een droogpak en 's-avonds gezellig samen eten.

In het voorjaar gaan we weer naar Anglesey. En naast onze gewone weekendcursussen hebben we ook een cursus speciaal voor buitenlanders, waar Engels de voertaal is. Met Pasen gaan we een Waddentocht maken en met Hemelvaart naar het Duitse wad.

In de zomer gaan we weer een week naar Schotland, de mooiste locatie om kennis te maken met zeekajak kamperen. Ook hebben we weer een vakantiehuis op Vlieland gehuurd. Dat wordt weer leuk varen en oefenen en ’s avonds gezellig samen zijn.

Wij hebben ons jaarprogramma van 2019 tot aan de herfst gevuld. Het najaarsprogramma stellen we later samen.

22-24 februari Zeeland de Luxe

Voor dit weekend hebben we een vakantiehuisje gehuurd. Overdag kunnen we dan peddelen op de Oosterschelde of de Noordzee en 's-avonds zitten we gezellig in een huisje aan de gezamenlijke maaltijd. We zullen wel technieken oefenen, maar het niet zo nat maken als in een zomerse cursus. Als je geen droogpak hebt kun je er gratis één lenen. We hebben het huisje gehuurd van vrijdagmiddag tot maandagmorgen. We varen op zaterdag en zondag, maar liefhebbers kunnen ook al op vrijdag varen.
Dit weekend is geschikt voor mensen die al eens een kajakcursus hebben gedaan of al een seizoen varen.

22-24 maart Brandingweekend

Als er branding is gaan we daarin oefenen en spelen. Het tij staat in ieder geval goed. Nu nog voldoende golven. Als er geen branding is dan varen we een tocht en onderweg oefenen we technieken en reddingen. Eén van de tweede tochten zal kunnen meetellen voor de vereiste tochten. We hebben een huisje gehuurd waar we vrijdagmiddag al welkom zijn. Heb je geen droogpak, dan kun je die gratis lenen, zodat iedereen goed gekleed is voor de nog koude omstandigheden.
Dit weekend is geschikt voor mensen die op het niveau van Kajakvaardigheid-A of Zeevaardigheid varen.

26 april - 3 mei Zeekajakweek Anglesey

We organiseren twee kampen in Anglesey. Axel vaart van zaterdag t/m donderdag en Nico van maandag t/m vrijdag. Anglesey is een eiland in Wales met prachtige rotskusten en grotten dat bovendien een uitdagend vaargebied is voor zeekajakvaarders. Sterke getijstromen in combinatie met de kustvorm zorgen voor tidal races en overfalls waar bij tochtplanning en navigatie terdege rekening mee moet worden gehouden.
De deelnemers aan Axel's week moeten minimaal het niveau Zeevaardigheid hebben. De deelnemers van Nico's week moeten minimaal KVA-niveau hebben.

23 april - 26 mei International Weekend

This extended weekend has an international focus, because we have paddlers from Austria visiting us. The weekend starts on Thursday evening on a campsite in Zealand. On Friday we focus on paddling and rescue skills. On Saturday we practice our skills on a trip on the Oosterschelde. We will also learn navigational skills. On Sunday we paddle on the North Sea near the Oosterschelde dam with emphasis on trip planning and navigation. The language during this weekend will be English.

30 mei - 2 juni Spiekeroog

Met Hemelvaart komen alle Duitse zeekajakvaarders bij elkaar op Spiekeroog. Het is vooral een gezellig kampeerweekend. Wij sluiten ons daar bij aan en varen onze eigen tochten. Op donderdag varen we van de vaste wal naar Spiekeroog; dat is één tot twee uur varen. Vrijdag en zaterdag hebben we dan de tijd voor mooie dagtochten op het Duitse Wad en zondag varen we weer terug.

22 - 27 juli Schotland

We maken een meerdaagse trektocht langs de Schotse Westkust. Dit is een mooi gebied met veel onbewoonde eilanden waar je wild kunt kamperen. Bij slecht weer zijn er voldoende uitwijkmogelijkheden. Voor wie dat wil zijn er uitdagende stukken zoals de beroemde draaikolk de Corryvrecken en de mooie tidal race Grey dogs. Daar kunnen we in spelen, maar we kunnen ze ook ontwijken, voor ieder wat wils.

17-24 augustus Vlielandweek

Cursusweek op Vlieland. We hebben een mooi vakantiehuis gehuurd voor 12 personen, dicht bij het water. We varen iedere dag op de Noordzee of Waddenzee. We oefenen de technieken die nodig zijn voor Zeevaardigheid. Ook besteden we aandacht aan navigatie en tochtplanning. Op de heen- en terugweg zouden we met de eigen kajak kunnen gaan als het mooi weer is. Maar met de veerboot is ook altijd gezellig. Tijdens de week kunnen we ook de examens afnemen van KVA, KVT of ZV.


Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een goed en gezond 2019.

Webmaster Dinsdag 25 December 2018 - 07:58 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.