Website sponsoren:


Kano centrum Arjan BloemKano Centrum
Arjan Bloem

Specialsit in Uurwerken Arnold van der Duim
Specialist in Uurwerken

Laatste Reacties

Duitse vaart in kajak rond Zuid-Amerika

De vijftigjarige Freya Hoffmeister heeft een monstertocht per kajak afgelegd. Ze voer als eerste mens rond Zuid-Amerika.

Freya vertrok in augustus 2011 uit Buenos Aires. Vervolgens ging ze via Kaap Hoorn naar de Grote Oceaan.

Daarna voer ze langs de westkust van Zuid-Amerika naar het Panamakanaal en vervolgens via de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan terug naar Argentinië. De reis was 27.000 kilometer.

Freya Hoffmeister kwam vrijdag weer aan in Buenos Aires. Ze werd welkom geheten door de Argentijnse marine, de Duitse ambassadeur, tientallen kajakkers en honderden toeschouwers op de wal.

''Het is een overweldigend gevoel om weer hier te zijn. Ik ben heel blij om weer vaste grond onder mijn voeten te hebben'', zei Hoffmeister na aankomst.

In 2009 voer de Duitse vrouw al rond Australië. Ze deed bijna een jaar over de ongeveer 14.000 kilometer. Twee jaar eerder ging ze rond het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en rond IJsland. Het is nog niet bekend wat haar volgende vaartocht wordt.

Webmaster Dinsdag 12 December 2017 - 06:55 am | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.